Familieopstellingen- door Gerbert Sipman
'Vanuit respect voor het verleden je richten op de toekomst'

Familieopstellingen geven (vaak onverwachte) antwoorden op thema’s/ vragen die in jou leven en inzicht in de plek die jij inneemt in groepen. Iedereen die dat wil, kan een persoonlijk vraagstuk/ thema inbrengen. Het kan zijn dat je steeds weer in bepaalde situaties terechtkomt, dat bepaalde dingen jou iedere keer op keer weer overkomen of dat je vastloopt in je relatie, gezin, werk, etc. Mocht je niet precies weten wat jouw vraag is, dan zoeken we samen naar de vraag die in jou leeft.

Per avond kunnen van drie deelnemers de vraag/ het thema onderzocht worden. Mocht jouw vraag/ thema niet opgesteld worden dan leert de ervaring dat je ook inzichten krijgt door in opstellingen van anderen te staan of opstellingen van anderen mee te beleven in de kring.


Een opstelling start vanuit een kort gesprek waarin we je vraag/ thema uitdiepen en verkennen wie of wat er opgesteld zal gaan worden. Het kan dan gaan om mensen uit de huidige generatie, maar ook om mensen uit voorgaande generaties. Je kiest vervolgens mensen uit de groep die representant mogen zijn voor de mensen en dingen die opgesteld gaan worden. Je geeft ze een plek in de ruimte, waarna het bijzondere van opstellingen plaats kan vinden. De representanten ervaren de energie van het systeem en krijgen gedachten en gevoelens van degene of hetgeen waarvoor ze staan. Zo kan er onderzocht worden welke onzichtbare krachten er spelen bij de vraag/ het thema en waar sleutels tot verandering liggen.

Gerbert SipmanGerbert Sipman: “Ik heb verschillende systemische trainingen gevolgd en in 2012 mijn Master familie-
en organisatieopstellingen
behaald. Ik zet het systemisch werken in mijn werk als docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in en begeleidt zowel groepen als individuen
bij persoonlijke en/ of werkgerelateerde vragen. Sinds een aantal jaren verzorg ik trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en/ of het systemisch begeleiden van anderen. Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd richting onderwijs en opvoeding.”


Meer info op www.gerbertsipman.nl/opstellingen

Deelnemen aan familieopstellingen kan op:

Op dit moment is deze workshop (nog) niet ingepland in Centrum de Olyhorst.
Kijk op www.gerbertsipman.nl/opstellingen voor meer informatie.


Vind je het fijner om in een individuele sessie je vragen te onderzoeken,
dan is dat ook mogelijk. In de sessie van gemiddeld één tot anderhalf uur
wordt eerst besproken wat de vraag is die op dat moment van belang is.
Daarna wordt met placemats in de ruimte de vraag opgesteld en uitgewerkt.
Voor meer informatie en/ of het aanvragen van een individuele sessie kun je
contact opnemen met Gerbert op onderstaande gegevens.

Voor inschrijvingen en/of vragen kun je contact opnemen met:
Gerbert Sipman, Tel. 06-55776343 , Email contact@gerbertsipman.nl

'Leven en leren in verbinding met jezelf, de ander en de wereld'